2017 Paula Nelissen Venloos Voorname Vrouw

PAULA NELISSEN Venloos Voorname Vrouw 2017

INTERVIEW door Lana Nasser op 12 juni jl. met Paula Nelissen Venloos Voorname Vrouw 2017 met de vraag aan Paula :

 Wie is Paula Nelissen ?

Dinsdag 7 maart 2017 ontving PAULA NELISSEN de onderscheiding ‘Venloos Voorname Vrouw’. Tijdens een feestelijk programma ter gelegenheid van Internationale Vrouwendag werd haar de bokaal uitgereikt en de halsketting van gerolde vuurstenen uit de Maas omgehangen.

Paula is bekend als regisseur van onder andere de toneelvereniging Stella Duce, de Blerickse revue en de Flarussen. Zij is assistent regisseur van Cees Rullens bij de Passiespelen, Venlose revue en een operagezelschap in Maastricht. Daarbij staat ze zelf ook nog op de planken. Zij is een van de oprichters van stichting musical Stella Duce, in de eerste jaren regisseerde zij diverse groepen. Ze heeft menig talent mogen begeleiden naar een carrière in de wereld van de musical. Tegenwoordig is ze bestuurslid en verantwoordelijk voor de begeleiding van de veelal jonge docenten en zij staat deze docenten bij met raad en daad. Ze is een warme persoonlijkheid met een grote inzet voor theater en cultuur, een zeer gedreven vrouw waar je op kunt rekenen. Ze zet zichzelf niet graag op de voorgrond maar is van grote waarde.

De VenloVrouwen hebben zich voor het programma op 7 maart laten inspireren door het thema voeding: BLENDEREN. Voeding, voedsel voor lichaam en geest, wat voedt ons? wie voedt ons? Dit thema is besproken door een forum geleid door Marij Pollux met daarin Dieuwertje Crasborn (onze oogst), Geert Benders (Beej Benders) en  Marie Jose Dittrich (voedselbank Venlo). Marij Pollux heeft  de discussie geleid en en ons vervolgens door het programma heen geloodst.

Ook in 2017 was er weer een samenwerking met Filmtheater de nieuwe Scene. Er werd een trailer vertoond en vouchers uitgegeven voor de film Hidden Figures.