JUNIOR Venloos Voorname Vrouw 2020

Op 8 november 2020 maakt stichting Venlo Vrouwen met gepaste trots bekend dat de JUNIOR Venloos Voorname Vrouw voor 2020 Fleur Huijs zal zijn.

Kijk naar de bekendmaking bij  Omroep Venlo 8 november 2019.

Je kunt hier ook Nedinscoplein 8 november 2019 terugkijken.

De bijbehorende prijs zal haar op Internationale Vrouwendag 8 maart 2020 worden uitgereikt.
Myra Leenen die haar kandidaat stelde is in haar nopjes met deze enthousiaste persoonlijkheid.

Als de twintigjarige Fleur Huijs ergens energie van krijgt, dan is het wel uitgedaagd worden in het bereiken van doelen die voor anderen onbereikbaar lijken. Ze kickt erop ideeën om te zetten in acties en laat nergens gras over groeien. Haar grote passie: presenteren.

Vorig jaar nam Fleur deel aan de ondernemerswedstrijd voor jongeren; Zomerondernemer. Ze googelde op ‘presentatietraining scholieren’ en vond geen enkel bedrijf dat zich hiermee bezighield. “Dat vond ik zo raar”. Tijd om daar verandering in te brengen. In de zomer van 2018 startte ze haar onderneming Fleur Presents, waarmee ze scholieren en studenten leert pitchen en presenteren. Volgens Fleur is presenteren een zogenaamde 21st century skill, een vaardigheid die je je hele leven nodig hebt. Nu bijna een jaar later heeft ze honderden jongeren getraind.

Het verschil maken is iets wat het hart van Huijs sneller doet kloppen. “Ik wil het verschil maken voor jongeren, ze een stem geven.” Sinds 2019 doet ze dat niet alleen met Fleur Presents, maar ook met haar nieuwe bedrijf FRGRND. Inmiddels heeft ze 4 mensen fulltime in dienst. Jongeren krijgen zo letterlijk een stem in organisaties. Dat betekent dat het bedrijf wordt uitgenodigd om gezamenlijk een vraagstuk rondom het vinden, binden en boeien van jongeren op te lossen. “We zien veel aannames over deze jonge generatie, maar kloppen die eigenlijk wel? In de praktijk blijkt vaak van niet. Jongeren zijn eerlijk, ambitieus en willen meepraten¨.

Onder het grotere publiek werd Huijs bekend met de uitspraak “Ik word de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland”, die ze in september ook bij De Wereld Draait Door verkondigde.

Bij de selectieprocedure van de Young Lady Business Academy van Elske Doets (Zakenvrouw van het jaar 2017) pitchte ze haar grote dromen. “Op 3-jarige leeftijd zei ik tegen mijn moeder: Als ik later groot ben, pak ik de sleutel en ga ik hup, de wijde wereld in”. Zo begon en eindigde haar pitch. Ze vertelde eveneens dat ze de eerste vrouwelijke minister-president van Nederland wilde worden. Daarna is het balletje gaan rollen. Die ambities bleven niet onopgemerkt, waarna er een optreden bij DWDD volgde en een nominatie tot Viva400 zakenwonders 2019. En binnenkort mag Fleur op bezoek bij Mark Rutte in het torentje!

Nu heeft ze als droom om met haar bedrijf internationaal te gaan.

“Ik hoop de komende jaren veel te mogen spreken. Ik wil jongeren aanmoedigen om hun ambities uit te spreken en hun dromen na te jagen. Met een flinke dosis energie, lef en een goed netwerk kom je ver. En hoe cliché het ook klinkt: probeer gewoon. Wie niet waagt, wie niet wint”.