2018 Loes Keijsers Venloos Voorname Vrouw

Tijdens Internationale Vrouwendag op 8 maart in het Venlose Stadhuis is de titel Venloos Voorname Vrouw 2018 gegeven aan Loes Keijsers.

Loes Keijsers is een wetenschapper en docent ‘pur sang’. Ze is Associate Professor aan de Universiteit van Tilburg en tevens opleidingsdirecteur van de Bachelor Psychologie. In 2017 werd ze door studenten en collega’s verkozen tot beste docent van deze universiteit en ze is finalist van de nationale verkiezing tot docent van het jaar.

Na haar studie Biologie aan de Universiteit Utrecht, met een Master in Gedragsbiologie en Wetenschapscommunicatie, promoveerde zij in 2010 op een grootschalig onderzoek naar jeugdcriminaliteit en opvoeding. Deze studie werd beloond met meerdere (inter)nationale wetenschapsprijzen. In 2017 heeft ze met een onderzoeks-subsidie haar eigen onderzoeksteam mogen oprichten om beter te begrijpen waarom sommige jongeren emotionele en gedragsproblemen ontwikkelen in hun puberteit, en hoe ouders hun kind optimaal kunnen ondersteunen.

Loes wil haar wetenschappelijke kennis benutten om de maatschappij te verbeteren. Ze treedt regelmatig op in de nationale media. Zij geeft wetenschappelijke adviezen en lezingen omtrent preventie van criminaliteit en de opvoeding van pubers. In 2013 schreef zij het boek voor ouders en opvoeders: ‘Waarom tieners zo irritant kunnen zijn’. Daarnaast ontwikkelt ze, samen met jeugdpsychiaters, op het moment een e-health app om depressie bij jongeren eerder op te sporen en te verhelpen.

Ook in Venlo zet Loes zich in om (wetenschappelijke) kennis te delen. Ze is een van sprekerscoaches van Tedx Venlo en in 2016 stond ze zelf als spreker op het podium. In 2012 hield zij de Venlolezing over ‘Veiligheid en leefbaarheid in Venlo’. Zij heeft jarenlang een column geschreven en voorgelezen in het radioprogramma ‘Blik op Venlo’. Op het Zomerparkfeest programmeerde zij enkele jaren de lezingen.

In 2017 is zij begonnen als tafelgast bij het Nedinscoplein en daarbij zet zij zich in voor de zichtbaarheid van vrouwen in de media. Loes schrijft verder columns op Krag.nu.